dissabte, 12 de novembre del 2011

Sopa de peix de Nadal

Es tractava de poder preparar una cosa per 12 persones el dia de St. Esteve, sabent que després hi hauria els típics canelons. Havia de ser un entrant que es pogués fer abans. No és una bullabessa; no és un plat principal; és una sopa.


Ingredients
3 filets de lluç
3 rodanxes de rap
1 cua de rap
1 rodanxa de lluç
10 llagostins ( en pelarem caps i closques, per això no es veuen a la foto )
3 litres de brou de peix ( ja fet abans )
Petxines, escopinyes o musclos
Tomàquet fregit, 1 ceba i 3 alls
Brins de safrà ( molt important )

Sofregim la ceba tallada ben petita juntament amb els alls en un rajolí d'oli durant 5 minuts
Hi afegim els caps i les closques dels llagostins i les pells i espines del peix. Ho deixem sofregir uns 30 minuts, si cal hi posem un rajolinet d'aigua.
Hi afegim el tomàquet fregit previament o concentrat. N'hi posem ben bé 5 o 6 cullerades soperes i deixem que sofregeixi tot uns 30 minuts més. De tant en tant anem aixafant les closques i els caps per tal de que en podem extraure el suc.

Escalfar el brou de peix ( l'hem preparat abans amb 3 Kg. de peix de roca u crustacis tals com galeres o crancs, també hi pot haver un cap de lluç o de rap però millor peix de roca o una espina de llobarro )
Mentrestant torrem els brins de safrà embolicant-los en una mica de paper de plata i cremant-ho. Els filaments torradets els posem al brou i afegim el brou a la cassola. Apretem bé els caps i closques de nou.
Al cap de 30 minuts més, colem el suc resultant passant-lo pel xinès i pel colador. Ha de quedar ben fi.
Ho tornem a posar a la cassola o a una altra neta, deixem que torni a bullir i aleshores hi posem el peix tallat a trossos i els llagostins, previament salat i empebrat. Ho deixem bullir uns 5 minuts per que el peix es faci.
Apart, posem les petxines i els musclos en un pot amb una mmica d'aigua i escalfem fins que s'obrin. Un copo oberts, afegim les petxines a la sopa i reservem els musclos que posarem apart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada