dissabte, 12 de novembre del 2011

Fideuà negra ... o quasi

Ingredients ( 2 persones )

250 g de puntilles de calamar
2 gambes, 2 escamarlans
Alguna gambeta petita d'aquelles congelades de La Sirena
180 g de fideus per fer fideuà
Una mica de tomàquet triturat o sofregit amb una mica de ceba
Aprox mig litre de fumet de peix ben suau
Oli, sal, Alls

En una paellera saltem un parell de grans d'all filetejats amb un bon raig d'oli d'oliva. Hi saltegem breument les gambes. Quan comencin a estar daurats hi posem les puntilles de calamar i ho deixem que es vagi fent a un foc més aviat baix. La idea és que de les puntilles en surti la mica de tinta que tenen i vagin creant un fons negre.
Al cap d'una mica hi posem el tomàquet sofregit prèviament amb una mica de ceba, o simplement tomàquet triturat, i no gaire.

Abans que quedi sec, hi rossegem els fideus. Si ja de per si es fan servir fideus negres, ja està. Però nosaltres fem servir fideus normals i volem que la tinta simplement els doni gust i acolori una mica.

Un cop rossejats hi afegim el fumet que haurem fet molt suau amb aigua i alguna closca de gamba, galera, cranc, etc. però sense peix. També podem posar-hi només aigua.
Entre 15 i 20 minuts en funció de si fem servir foc de flama o vitro. En aquest cas jo posaria 10 minuts al foc i 10 més al forn.
Quan falti poc hi afegim les gambes i si es vol una picadeta d'all i julivert negada amb una mica de brou i ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada