( i a sota hi he posat fotos de les de l'any anterior )
mona arnau |
Ingredients:
100 g de xocolata amb llet
100 g de xocolata negra
Ametlla caramelitzada, ametlla laminada
1/2 litre de llet
2 ous
25 g de maizena
200 g de sucre
100 g de mantega
Almívar ( sucre i aigua a partsiguales )
Ja fa alguns anys que les faig a casa i, això, si, parteixo d'un biscuit sense gluten que vaig a buscar fet a una pastisseria. Aquest cop les vaig anar a buscar a Airos de St. Feliu de Llobregat.
En vaig fer de diferents farcits. La clau, i no és broma, està en tallar bé el biscuit rodó en tres "discos" Semblà fàcil però no ho és per a que et quedin rectes i iguals. Abans retallem racons i treiem puntes per tal de que sigui el més homogeni possible
Xocolata fosa: 100 g de xocolata negra i 100g de xocolata en llet. Trossejada en un pot i amb una mica de llet. a mida que la llet comença a bullir, sense parar de remenar fins tenir la xocolata fosa. Sense posar-hi sucre
Mona Oriol |
Xocolata blanca fosa: ( No ho faré més , però la Berta m'ho havia demanat) Agafem la xocolata blanca i la fonem al microones
Crema: 2 rovells d'ou, mig litre de llet , una cullerada ( 20 g ) de maizena i 100 g de sucre. Es barreja una mica de llet freda amb els rovells de l'ou i la maizena per tal de que no hi hagi grumolls després. La resta de la llet la bullim amb el sucre i ho afegim a la barreja sense parar de remenar. Depèn de com quedi hi ha qui hi posa una clara d'ou al punt de neu. Ho posem en calent en una safata per a que es refredi
mona jan |
Procediment: Amb un pinzell, untar el disc de biscuit a farcir amb una mica d'almívar. Posar-hi el farcit que es decideixi i posar a sobre l'altre disc. Ja tenim una capa. Repetir el procés per la segona capa. Fets els farcits, aleshores cobrir la mona amb el que es desitgi
Mona de l'Arnau:
1era capa: Crema. 2a capa: melmelada de préssec
Al voltant, untar amb mantega. Cobrir amb virutes de xocolata per voltant i amb xocolata blanca fosa pel damunt.
Guarnir amb palmeres, ous de xocolata i aquest any, el nino d'en David Villa.
Mona de la Berta:
1era capa: Crema. 2a capa: Melmelada de préssec
A dalt de tot i pel voltant, untar amb mantega. Cobrir amb virutes de xocolata per voltant i amb ametlla caramelitzada ( crocanti ) la part de dalt.
Guarnir amb palmeres, ous de xocolata i la Kitty...
Mona de l'Oriol:
1era capa: Crema. 2a capa: melmelada de maduixa
Al voltant, untar amb mantega. Cobrir amb ametlla caramelitzada el voltant i xocolata fosa pel damunt.
Guarnir amb palmeres, ous de xocolata i el nino d'en Puyol
Mona d'en Jan
1era capa: Crema. 2a capa: melmelada de préssec
Tot cobert de xocolata
Guarnir amb palmeres, ous de xocolata i el nino d'en Mickey
Amb mantega fosa i una xeringa posem el seu nom
I l'any anterior...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada