Ingredients: ( 8 persones )
4 pomes golden grosses i 4 peres conference també grosses ( més o menys la mateixa proporció en quantitat i pes de cada fruita i que també estiguin igual de madures)
250 g de sucre ( o a voluntat si agrada dolç )
Vi blanc sec ( 3/4 de litre aprox )
2 beines de vainilla
( si en teniu, 2 cullarades soperes de vainillina ensucrada )
Preparació:
Rentar, pelar i tallar la fruita en trossos no massa petits. Per exemple de cada quart de poma o pera treure'n 4 parts
Preparació:
Rentar, pelar i tallar la fruita en trossos no massa petits. Per exemple de cada quart de poma o pera treure'n 4 parts
Posar la fruita dins una olla amb les cullerades de vainillina i el vi blanc que la cubreixi
Quan comenci a bullir hi posem les beines de vainilla
Deixar-ho bullir uns 10 minuts per que la fruita s'estovi.
Parar el foc, agafar les beines de vainilla (que estaran calentes) seccionar-les amb un ganivet fent un tall longitudinal de dalt a baix i obrirles per tal de rascar la vainilla interior i barrejar-la amb la fruita
Deixem-ho reposar o una mica més al foc però vigilant que la fruita no s'estovi massa
Deixar refredar i després a la nevera mínim un dia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada