dilluns, 6 de desembre del 2010

Tiramisú de xixona

Aquesta recepta l'he "adaptat" per a celíacs i a la meva manera a partir d'una que vaig veure de la Mireia Carbó. Són postres perfectes per a qualsevol festa de Nadal.

Ingredients

Melindros sense gluten com els del "Forn Ricardera"
Cafè i/o amaretto (opcional)
600 g formatge mascarpone
3 ous ( 3 rovells i 2 clares )
200 cc de nata per muntar
100 cc de nata líquida
50 g de sucre
200 g de torró de xixona

Preparació:

Com que ens fa una mica de cosa menjar els ous crus, el que fem és posar en un cassó la nata per muntar juntament amb el sucre i els tres rovells i ho anem remenant fins que bulli. Reservem
Apart trinxem amb un turmix - la nata líquida amb el torro de xixona esmicolat, que quedi una crema al gust.
Ho afegim al casso on tenim la mescla anterior i rememem bé. 
A continuació hi afegim les clares a punt de neu i després ho barregem tot amb el mascarpone.
Fem un almívar amb aigua i sucre. Si es vol s'hi pot afegir cafè i/o una mica de licor tipus grappa o amaretto, o si es vol sense alcohol, una mica de cacau.
Suquem els melindros amb aquest almívar.
En una safata posem una capa de melindros. També es pot posar en copes individuals
Damunt dels melindros hi posem una capa de la crema anterior
Ho deixem a la nevera d'un dia per l'altre.
Ho servir amb una mica de cacau en pols per sobre
Que aprofiti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada