Vaig voler fer un entrant que feia( o fa ) en Jubany en els casaments. Ell hi posava llamàntol i jo hi he posat gambetes o millor llagostins.
Ingredients per a 4 persones:
1 kg de tomàquets madurs
2 alvocats ben madurs
1/4 de llimona
1/2 ceba petitona
Oli d'oliva
1 branqueta de coriandre fresc
sal, pebre
8 llagostins
Preparació
En una paella daurem els llagostins amb una mica d'oli, en separem els caps de les cues i pelem les cues. També podem fer servir llagostins congelats ja cuits però millor frescos i saltejar-los
Posar els tomàquets en una olla amb aigua i escaldar-los. Després els pelem, els posem a un recipient i els triturem ( vigileu de no cremar-vos al pelar-los, jo em cremo sempre )
Un cop triturats hi afegim els caps i closques dels llagostins, ho remenem bé i ho passem pel colador xinès. N'obtenim un suc de tomàquet ben fi, que salpebrem al gust. Ja tenim la sopa de tomàquet que haurem de posar a la nevera un mínim de dues hores
Per preparar el guacamole, obrim els alvocats, treiem el pinyol ( una forma de fer-ho és clavant-li el ganivet i girant en semicercle) i en buidem la polpa. La posem tota en un plat
Afegim un raig generós d'oli d'oliva, el suc del quart de llimona i la 1/2 ceba ben fina i el coriandre picadet. Ho trinxem tot amb una forquilla tot i que si es vol es pot fer al túrmix, en aquest cas quedarà molt més fi. Ja tenim el guacamole
En un cassó hi posem dues cullerades o tres de guacamole, a sobre hi clavem dues cues de llagostí i en el moment de servir-ho ho, ho banyem pels voltants amb la sopa de tomàquet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada