dimecres, 3 d’agost del 2011

La primera fideuà que queda bé...

200 g de fideus SENSE GLUTEN
3/4 de litre aprox de fumet
2 gambes i unes quantes gambetes pelades
1 calamar i 1 sípia
tomàquet


Per fer el fumet aprofito una espina que tenia de llobarro i a més hi poso una lluerna i una escórpora. Tot plegat pesa uns 500 g i ho poso amb 3/4 de litre d'aigua a bullir uns 30 minuts

En la paellera hi poso oli i hi daurem les gambes i gambetes amb un parell de grans d'all. Fet això, hi saltem el calamar i la sípia convenientment trossejats. Una bona estoneta i quan estiguin dauradets i tous, hi posem el tomàquet prèviament sofregit amb una mica de ceba ( en aquest cas ho tenia del dia abans )

En una paella apart hi rossegem els fideus fins que quedin dauradets i cruixents, i un cop així els afegim a la paellera amb el sofregit, calamar i sípia.

Apart teníem el brou ben roent i li afegim poc a poc procurant que res quedi enganxat al cul de la paellera.

Passats 10 minuts hi afegim les gambes i gambetes i ho corregim de sal i pebre si cal

A continuació, .. al forn, uns 5 minuts més, dels quals els dos o tres darrers, en la part del grill per a que els fideus s'aixequin..... tot i que aquest cop no ho van fer gaire....  ( segurament pel fet de ser una mica més gruixuts o per se sense gluten o perquè no ho vaig saber fer )

Potser fou el foc directe de fogó ( i no vitro ), potser el tipus de fideus, potser la lluna o el sol, la qüestió que va quedar bé ( no perfecte, la foto ja ho demostra ) però era una fideuà i no una sopa de fideus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada