dijous, 6 de desembre del 2012

Espirals ( sense gluten ) amb beixamel

El meu fill em va demanar que li preparés macarrons amb beixamel "com ho fa l'àvia Teresa"... i com que això és impossible de fer-ho igual de bé, i per que en podessim menjar tots, havien de ser sense gluten, ho hem fet amb uns espirals...

Ingredients:

200 g d'espirals sense gluten ( fussili Schär)
200 g carn picada
tomàquet madur ratllat
3 fulles de llorer
1/4 de l de llet
1 cullarada sopera de maizena
30 g de mantega
una miqueta de nou moscada
formatge ratllat
sal, pebre, oli

Bullir la pasta amb molta aigua bullent, una mica de sal , un raget d'oli d'oliva i una fulla de llorer. Fins que estigui al dente.

Per fer la beixamel posem la mantega al foc en un cassó. Quan s'hagi tornat rosseta, abaixem el foc i a foc suau hi afegim la maizena tot passant-la per un colador. La remenem bé amb les varetes ( jo ho faig directament amb el túrmix amb l'element de varetes ) fins que la farina estigui cuita i aleshores hi afegim a poc a poc la llet, apugem una mica el foc, i anem remenant fins que es faci salsa espessa. Hi posem una miqueta, molt poca, nou moscada i seguim remenant. Tenim la llet al costat per si la volem més líquida.

En una paella posem una mica d'oli, un gra d'all i anem fregint la carn picada a foc alt. Quan estigui rosseta, abaixem el foc i hi afegim el tomàquet ratllat ( no gaire ) i remenem. Deixem que s'acabi de coure

Quan els espirals estan cuits, els escorrem i els afegim a la paella de la carn picada i ho ben remenem. A continuació ho posem en una font o safata fonda pel forn i ho distribuïm. A sobre hi anirem col.locant la beixamel tenint cura de que es vagi escolant per tots els racons però que al mateix temps quedi una petita capa.

Ho cobrim de formatge ratllat  i ho escalfem i gratinem al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada